Logo & Trøje Historik

1. DPA Logo

Dansk Parapsykologisk Aspekt har gennem de lidt over 20 år vi indtil nu har eksisteret, skiftet logo og trøjer flere gange. Her er en lille gennemgang af de forskellige logo og trøjer vi har haft.


Dette logo er det første vi brugte i DPA. Tegnet af et tidligere medlem, efter ide af Kim. Som det ses hoppede vi dengang med på ”TAPS bølgen” hvor det skulle være simpelt sort med gul skrift. TAPS står for The Atlantic Paranormal Society, bedre kendt som Ghosthunters. De var det store dengang, inden Ghost Adventures startede. 
2. DPA Logo

Vores første trøjer byggede på den sort/gule farve, men dog uden logo. Det hang sammen med at det var dyrt at få lavet sådan et logo på tøj dengang, og vi havde ikke økonomien til det. Derfor valgte vi simple trøjer med teamets navn foran, og forkortelsen DPA på ryggen. De kunne nemlig laves med standard bogstaver, og var derfor ikke ret dyre. Hvorfor der ikke kom punktum efter ”A” i ”DPA” er lidt en gåde, og svaret er forsvundet i tidernes tågede erindringer.
2. DPA Logo
3. DPA Logo

Efter nogle år sytes vi at vi gerne ville have et andet logo, og gerne et der eventuelt så mere professionelt ud. Derfor lavede Kim og et andet daværende medlem dette logo, som vi faktisk var rigtig godt tilfredse med.
Desværre fandt vi ud af at der var et firma – det intet havde med det paranormale at gøre – der havde et logo, der var meget lig dette. Utroligt nok havde vi ramt et allerede eksisterende logo, næsten identisk. Derfor valgte vi at starte forfra, og finde på et nyt. Man kan så sige at det jo var heldigt at vi tilfældigvis faldt over det andet logo, inden vi fik sat dette i produktion.
4. DPA Logo

Vi satte os for at lave et helt andet logo, og jeg må indrømme, at det blev til et logo som vi aldrig rigtig blev glade for.
Det skulle have været skrottet og vi skulle have fundet på noget andet, men jeg tror, at skuffelsen over at vi ikke kunne bruge det forrige logo, gjorde at vi pressede lidt for meget på, for bare at få et logo. Derfor blev det til dette.
Det blev endnu værre da vi fik lavet trøjer med det nye logo.
5. DPA Logo


For det første fungerede farverne ikke. Vi fik aldrig de rigtige farver vi gerne ville have på trykket på trøjerne, og desuden var logoet nærmest en stor plastik plade der sad på trøjerne. Det betød at man ikke kunne ånde gennem denne plastikplade, og selv om de ikke var større end de var, så klagede alle medlemmer over, at det gav en klam svedfornemmelse på ryggen.

Altså holdt disse trøjer ikke så længe, så måtte vi finde på nyt igen.

5. DPA Logo
6. DPA Logo


Der var dog allerede fra begyndelsen et kompromis der var nødvendigt, med dette logo. Måden det var designet på oprindeligt, gjorde at den lilla farve i midten fadede ud, ud mod træerne, og den var desuden ikke SÅ lilla, som den desværre blev på trykket. Det gav et andet indtryk på trøjerne end der oprindeligt var meningen.

6. DPA Logo


Vi kørte dog videre med trøjerne, men vi måtte også erkende, at da de jo var hvide, blev de med tiden meget nussede. Når man går rundt i kulsorte kældre, på kulsorte lofter osv, så kommer man ofte i nærkontakt med ikke så rene overflader, og det siger sig selv, at det ikke er specielt smart på en hvid trøje.


7. DPA Logo


Da vi var blevet tilstrækkeligt trætte af beskidte trøjer besluttede vi at skifte farve endnu engang. Kim besluttede at beholde den orange skrift, og skifte til mørkegrå trøjer. Desuden skiftede vi fra trykte logoer – som vi jo ikke havde været så heldige med, da vi ikke havde haft råd til at få lavet ”rigtige” filmtryk – til broderet logo.
Det blev til nogle enkle trøjer, som alligevel var flotte.

At skifte til broderet skrift var en rigtig god beslutning. Det er mere holdbart, det generer overhovedet ikke, og det er billigere.
Disse mørkegrå trøjer var nok vores mest vellykkede trøjer, især hvad angår komfort, men også hvad angår design.
Og dog vokser træerne ikke ind i himlen. Da vi havde 3-4 eksmedlemmer der meldte sig ud og nægtede at aflevere DPA`s trøjer tilbage, måtte vi endnu engang finde på nyt. DPA kan ikke bruge trøjer når der ligger trøjer ude hos eksmedlemmer, der ikke vil aflever dem tilbage.
Derfor har vi så de nuværende trøjer, og det er de trøjer vi vil beholde. Vi har indført et nyt system der gør, at det ikke er muligt for medlemmer at tage trøjerne med hjem. Dette er ikke fordi Kim ikke stoler på de nuværende medlemmer, men det er noget erfaringen har vist, desværre er nødvendigt.
I øjeblikket er vi ved at få lavet skabelon til vores KII logo til trøjerne, og når det efter sommerferien er på plads, vil vi tage billeder af trøjerne, og lægge ind her.

7. DPA Logo