Malerklemmen, Borup

Beskrivelse

En dejlig søndag i efteråret var jeg på besøg på Malerklemmen i Borup. Et dejligt og hyggeligt traktørsted, i hyggelige omgivelser. Et af de efterhånden få steder der er tilbage, hvor der er ægte gammeldags hygge og atmosfære... Malerklemmen er berømt for sine æbleskiver, men de har mange lækre ting på menukortet. 
Da jeg og min ledsagerske ankom, blev jeg genkendt af datteren - Cathrine - af ejerne af Malerklemmen. Hun spurgte om jeg var der tilfældigt, eller om det var på grund af deres spøgelser. Det var jo ikke oprindeligt på grund af spøgelserne, men man er vel altid på "arbejde", så det ville jeg jo mægtig gerne høre nærmere om. Jeg havde ikke tidligere hørt om at de skulle have spøgelser på stedet, men på den anden side er dele af bygningerne jo fra 1750, så det skulle da være mærkeligt hvis der intet skulle være.

Efter at vi havde indtaget kaffe og æbleskiver, fik vi en rundvisning, hvor jeg blev fortalt om de forskellige ting de oplevede på stedet. I det område der kaldes stalden, kunne jeg godt umiddelbart mærke en anden stemning, et skift i energierne. Ikke noget ubehageligt, men absolut mærkbart. Oppe bagved i det der kaldes hønsehuset, havde de også oplevet ting... Det var ting som at lyset blev tændt i løbet af natten, lamper der gyngede, følelser af at være overvåget, med mere.

Efter rundvisningen og en hyggelig snak, sagde jeg at vi jo altid var klar til en undersøgelse, hvis de skulle være interesserede. DET var de. Stort set alle der arbejder på stedet har oplevet noget, og da de kendte til vores TV serie Spøgelsesjægerne, syntes de at det kunne være spændende med en undersøgelse. En dato blev aftalt, og vi gjorde klar....

Vi ankom lørdag den 14 november om aftenen, på Malerklemmen. Vi blev taget rigtig godt imod, og efter en gennemgang af stedet blev vi budt på en mageløs middag. Det var rigtig lækkert. Derefter blev stedet overladt til os, og vi gik igang med at opstille udstyr på de steder vi havde aftalt, under gennemgangen lidt tidligere på aftenen. 

Det er sjovt som en stemning på et sted kan skifte, når man er der alene og lysene slukkes.
Da vi var klar til at gå live på undersøgelsen og alt lys blev slukket, kunne man tydeligt mærke et skift i energierne. Det føltes lidt som om at de kom frem fra gemmerne, de sneg sig ud i det åbne, de lurepassede og sneg sig omkring.... Der var en klar følelse af at der var "noget" tilstede. Det viste sig da også, da den første opgave vi udførte var en EVP session, i det område der kaldtes hønsehuset. I den oprindelige gård fra 1750 var det område da netop også hønsehus og garage. Vi havde dårligt nok startet EVP sessionen, før vi fik en tydelig EVP fra en kvinde, der åbenbart ikke brød sig om det rod vi lavede med alt vores udstyr, kabler osv.... Denne EVP (og andre) kan høres længere nede på denne side.

Vi havde i nattens løb en del personlige oplevelser. Det vi i denne sammenhæng kalder personlige oplevelser, er oplevelser der desværre ikke er dokumenteret med billeder, lyd eller videooptagelse, og det kan jo skyldes at oplevelsen skete uden for overvågningskameraenes optagefelter (Det er jo stort set umuligt at dække alle kvadratmeter med overvågning), eller at udstyret simpelthen ikke fanger hvad der sker.... 

Vi prøvede alle 4 i løbet af natten, at blive ramt af svimmelhed og kvalme. Det er ikke ualmindeligt, hvis der er en kraftig åndelig tilstedeværelse. Som eksempel kan jeg nævne at under den første EVP session udført af Jette og jeg, begyndte jeg pludselig at få en rimelig voldsom kvalme. Jeg nævnte det ikke med det samme for Jette, og inden jeg nåede at sige noget, sagde hun at hun følte at der stod en tilstedeværelse lige bag mig. Jette har ret kraftige clairvoyante evner, så jeg var ikke i tvivl om at det var rigtigt, slet ikke eftersom jeg havde den kvalme. Jeg kunne med mit MEL meter se, at temperaturen faldt bag mig. Vi sad faktisk i et af overvågningskameraenes synsfelt, og endvidere sad Jette med et infrarødt håndholdt videokamera, men der var ikke noget visuelt usædvanligt. Kort efter forsvandt min kvalme, samtidig med at Jette sagde at tilstedeværelsen forsvandt. Lignende oplevelser havde vi som nævnt alle 4 i løbet af natten, men desværre kunne vi ikke dokumentere noget med hverken lyd- eller videooptagelse.

På et tidspunkt da vi alle 4 sad i kommandocentralen og holdt en pause mens vi nød godt af den flotte forplejning der var stillet os til rådighed, hørte vi pludselig en tydelig og klar raslen af porcelæn, lige uden for vores kommandocentral. Det var en lyd der varede nogle sekunder, så det var ikke blot en kop der gled ned af en underkop, eller hvad man nu kunne forestille sig. Det måtte være noget der blev bevæget, gennem nogen tid. Et par af os skyndte os ud i mellemgangen for at se hvad der skete. Da var lyden stoppet, men det lykkedes at finde frem til hvad det var, der frembragte lyden. På nogle hylder stod en del forskelligt service, bl.a. en flot gammel porcelænskaffekande. Lyden vi hørte stammede uden tvivl fra låget på denne kaffekande. Kanden stod sikkert og stabilt på hylden, og låget lå sikkert og stabilt på kanden. Låget må derfor have været manipuleret med en vis kraft, for at frembringe denne raslen, der altså stod på i nogle sekunder. Der var intet der umiddelbart kunne manipulere hverken kande eller hylde, eller nærmeste omgivelser. 

Fra en mellemgang kunne man gå gennem en glasdør ud i en lille mellemgang, og derfra ud på en overdækket, kort havegang, der fører over til toiletterne. Disse mellemgange er med glasvægge, så man kan altså stå i den første gang, og se over mod toiletterne, som ligger ganske tæt på. Når man i mørke træder ud for at gå mod toiletterne, tænder lyset automatisk udenfor og på toiletterne. Det skete en gang mens vi var der at lyset tændte uden at nogen gik ud. Vi var lige ved siden af, vi så lyset blive tændt, og vi var meget hurtigt ude og tjekke om der var nogen. Vi fandt ikke nogen hverken på toiletterne, i haven, eller i hele området. Det kan naturligvis skyldes at et dyr har aktiveret belysningen, men det skete kun denne ene gang i løbet af natten.

Det var de mest markante af vore personlige oplevelser, og det var absolut en undersøgelse der var spændende. Vi må nok konkludere at sandsynligheden for paranormal aktivitet på Malerklemmen, er ret stor. Det er absolut et sted vi gerne foretager endnu en undersøgelse på, hvis vi får chancen.

Til sidst skal der lyde en meget stor tak til ejer- og værtsparret Marianne og Eyvind Munch, og deres datter Cathrine Munch, for deres enorme gæstfrihed. Et skønt sted ejet af dejlige mennesker. Vi kan varmt anbefale et besøg på Malerklemmen.

Se Malerklemmens hjemmeside HER  

P.S.

Da vi besøgte Malerklemmen efter undersøgelsen for at præsentere de beviser vi havde fået, havde Marianne og Eyvind Munch forberedt noget som VI slet ikke var forberedt på. De overrakte os en kopi af et diplom, hvis original var hængt op på Malerklemmen. Det er en hædersbevisning som kun vises dem, der har ydet noget specielt for Malerklemmen. 
Vi blev meget overraskede, og vi er meget beærede og glade for denne flotte hædersbevisning. Det er virkelig en ære at modtage, og vi takker mange gange. 

På stedet

Dato: 14/11-2015
Mødt på stedet: --:--

Afsluttet: --:--

Vejrforhold

Indendørs.

Fremmødte medlemmer

Kim Søndergaard

Jette

Tidligere Medlem

Gabriella

Tidligere Medlem

Martin

Tidligere Medlem


Billedemateriale

Vi fik desværre ikke de store spændende paranormale ting på stillbillederne. Et par fotos fra Williams salon, hvor det ser ud til at der er "noget" nede ved døren, som bevæger sig. Et eller andet er i hvert fald skiftet, på de to billeder.
Der ud over en flot orb, oppe ved en af loftsbjælkerne. Vi har inkluderet et andet identisk billede, dog uden orb. Derudover et par billeder, for at understrege stemningen. Grunden til at de er med et lyserødt/lilla skær er, at de er taget med et full spectrum kamera, der kan se både infrarødt og ultraviolet lys. Vi har selvfølgelig også et billede af vores diplom.

Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, overvågning
Malerklemmen, diplom