Trudsholm Gods

Beskrivelse

Dansk Parapsykologisk Aspekt tog i efteråret 2012 på undersøgelse på Trudsholm gods. Det skulle blive en meget interessant aften. Der er på godset oplevet en del uforklarlige fænomener, og det var op til ganske kort tid inden vores undersøgelse.

Der er en helt speciel stemning på godset. Det er ikke renoveret til storhed og pragt, men står i en tilstand af lettere slid tør jeg godt sige. Det giver en helt speciel og autentisk stemning. Vi oprettede kommandocentral i et lokale i stueetagen, og fik tændt op i brændeovnen. Godset er på tre etager samt en meget gammel og lavloftet kælder, så det var en udfordring at kunne dække så meget som muligt, og vi kunne kun håbe at vi havde dækket de rigtige steder med vores infrarøde overvågningssystem.

Det varede ikke længe før de første personlige oplevelser begyndte at blive indrapporteret. Det vi kalder personlige oplevelser er de oplevelser, som vi desværre ikke får fanget med vores tekniske udstyr. Da tre personer står i havestuen og foretager diverse målinger, hører jeg et klagende støn fra et af de tilstødende værelser. Vi går straks ind for at undersøge det nærmere, vi ser ikke noget, og da vi kommer ind, er der heller ikke noget at høre. Efter at have spurgt nogle gange om der er nogen til stede, og bedt dem gøre opmærksom på deres tilstedeværelse, hører vi nogle stille bankelyde fra et stort vægspejl. Da vi går over mod spejlet stopper lydene, og vi hører ikke mere i dette værelse.

Senere er Michael, Glenn og jeg oppe på den øverste etage, i et stort loftsrum med en del senge og brikse. Pludselig ser Glenn en mand, kun i et ganske kort glimt, så er han forsvundet. Vi prøver et godt stykke tid at få kontakt til denne tilstedeværelse, prøver at få EVP optagelser med ham, prøver at få manipulation af EMF målere, og så videre. Desværre uden at det lykkedes. Vi bevæger os gennem værelserne ned ad gangen, og i et af de sidste værelser, får jeg pludselig et glimt af en mand. Det samme igen, et ganske kort glimt, og så er han væk. Det viser sig senere når Glenn og jeg hver især beskriver den mand vi så, at det må være den samme. Desværre så vi ham ikke mere.

Da Michael, Glenn og jeg går fra loftsetagen ned ad trappen til første sal, kommer vi ned på en gang med en række døre. Disse døre var tidligere på aftenen blevet lukket, således at vi ikke var i tvivl hvis der blev manipuleret med dem. Og det blev der, for da vi kom ned ad trappen, stod den ene dør åben. Vi gik hen og undersøgte nærmere om der kunne være en naturlig forklaring på at den var åbnet. Det var en dør ind til et toilet, og den bandt rimelig meget. Det var ikke muligt at få døren til at gå op, uden et ganske hårdt fysisk træk i den. Desuden kunne man se at døren før var blevet åbnet meget voldsomt, for håndtaget på ydersiden var knækket, og der hvor det rammer væggen, havde det slået hul i pudslaget på væggen.

Vi kaldte det andet hold op på radioen, som vi vidste var i den anden ende af huset, og spurgte om de havde været inde på gangen, og rode med dørene. Det havde de ikke, men de ville lige kigge ind. De kom fra den anden ende af gangen, og da de nåede ned til os andre fortalte vi dem om døren som var gået op. "Ligesom den der" sagde Dan, og lyste med lygten ned ad gangen. En af de andre døre svingede lige så fint helt op. Den blev ligeledes undersøgt, men man kunne ikke få den op uden et fysisk træk i døren, ligesom med den anden. Tidsmæssigt passer det heller ikke at den kunne gå op da Dan og Mikkel gik forbi, da der gik noget tid efter deres passage, og til døren gik op. Vi lukkede til sidst dørene igen og gik ned. Der blev ikke åbnet flere døre.

 Som det sidste i min fortælling om nattens undersøgelse, vil jeg blot tilføje at jeg på et tidspunkt hørte et bump, uden at kunne stadfæste hvor det kom fra. Det skyldtes ikke nogle af de øvrige medlemmer af gruppen. Et lignende bump blev hørt - uafhængigt af hinanden - af både Søren og jeg, da vi var på genbesøg, med en fotograf fra TV2 Lorry. Der var vi de eneste 3 personer tilstede, og derfor kunne det udelukkes at disse bump, stammede fra andre personer.

 Læs mere om Trudsholm Gods HER

På stedet

Dato: 13/10-2012
Mødt på stedet: --:--

Afsluttet: --:--

Vejrforhold

Indendørs.

Fremmødte medlemmer

Kim Søndergaard

Joshua Gabriel

Dan

Tidligere Medlem

Glenn

Tidligere Medlem

Michael

Tidligere Medlem

Dorthe

Tidligere Medlem

Sofie

Gæsteundersøger

Mikkel

Tidligere Medlem


Billedemateriale

Tjek vores billeder ud og se om i kan finde noget vi har overset.

Grundet tekniske årsager, er det ikke muligt at vise store billeder fra denne undersøgelse.

1

Videomateriale

Et interview med Hans Henning Pedersen, der fortæller lidt om Trudsholms spændende historie, samt om nogle af de oplevelser folk har haft på stedet.
På dette klip fra vores infrarøde overvågning, ser man Dan komme gående forrest, efterfulgt af Mikkel - ingen af dem er  længere medlem af DPA.  Mikkel bliver angiveligt hevet i buksebenet, og man ser hans reaktion. Både Dan og Mikkel fortæller at de samtidig hørte lyden af en lille pige, der fniste.
Her kan I se en ret stor og flot orb. Læg mærke til at den har et hak i kanten, da den kommer ind i billedet.
Til sidst et klip med et underligt blink. Alle muligheder for en naturlig forklaring er blevet undersøgt, og vi må konstatere at der ikke er en naturlig forklaring på det. Der kan ikke på det pågældende sted forekomme spejling eller refleksion fra eksempelvis billygter udefra, og desuden er der kun væg og ikke noget som kan spejle lys. Se nedenstående billede...
Den gule ramme markerer hvor blinket forekommer, og som det ses er der ikke umiddelbart noget der kan genspejles.